Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Conferència Xavier Ros Otón: Les Matemàtiques i les seves aplicacions

06-02-2020

El dimecres 15 de Gener el professor en Matemàtica teòrica Xavier Ros Otón va visitar l'Institut Joan Miró per donar una conferència a l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat del nostre centre sobre la importància dels estudis de les Matemàtiques en el món d'avui.

El Professor Ros treballa com docent en la Universitat de Zurich a on realitza tasques pròpies de la docència universitària,  dirigeix diversos treballs de doctorat i post-doctorat a més de col·laborar en varis grups de recerca matemàtica. Ha ests guardonat recentment per diverses institucions i en concret ha rebut el premi  Fundació Princesa de Girona a la recerca científica 2019 entre d'altres.

Al llarg de l'exposició va indicar les múltiples disciplines i camps professionals que es beneficien del coneixement matemàtic en l'actualitat i va centrar l'atenció en les possibilitats que ofereixen les equacions derivades parcials que justament concentren una part important de les seves investigacions. Va assenyalar aquelles que li ha facilitat la resolució d'alguns teoremes. Destaquen els treballs realitzats en relació a fenòmens  del clima.

L'alumnat va seguir amb atenció i molt d'interès la xerrada i el va interrompre per a fer preguntes molt atractives entre elles  les dedicades a  les matemàtiques  aplicades als productes tecnològics que tenen al seu abast.

Molt contens de la visita esperem tornar a escoltar-lo en propers cursos.

Aquí teniu l' album de fotos.

Fins aviat, Xavier!


Xarxes socials: