Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

ENTREGATS ELS PREMIS DEL 8È CONCURS DE MICRO-RELATS "INS JOAN MIRÓ"

2017/04/24

Contra tot pronòstic, ja hem arribat a la vuitena edició del nostre concurs de Micro-Relats. Un any més, junt l’alumnat de 1r de Batxillerat que han actuat de jurat i que els ha valorat amb molt de rigor, ens hem divertit a base de bé amb una molt bona estona de lectura. Contra tot pronòstic, les autores i autors han sabut trobar motius per escriure al voltant d’una paraula de dos pisos i d’anada i tornada; això també està molt bé. Esperem que també s’hagin divertit fent-ho.

 

Aquest any hem introduït el concepte «Menció Especial». Es tracta de treballs que per algun motiu han resultat especialment meritoris però que, malgrat la seva originalitat, no han resultat guanyadors en la competició general.

 

En primer lloc, cal fer una «Menció Especial» a Maya – Dolors de la Cruz (mare de Marcos Loscos de 3r ESO A) per la seva capacitat de concisió. El seu relat Fugint de mi ha impressionat al jurat. Es tracta d’un micro-relat de debò: només 28 paraules que ens han fet fugir pels passadissos. No us el perdeu.

 

En segon lloc, també fem una «Menció Especial» a Alex – Josep Otón (professor de Ciències Socials) per haver estat capaç d’aconseguir que 17 de les seves 329 paraules del seu relat siguin acabades en -ex i totes elles aportin sentit i ironia al text. Tot un tour de force que tampoc us podeu perdre, sí senyor.

 

I ara sí, els premis consistents en dos micro-llibres amb funda d’artesania són per

 

Una altra vegada Dupois de Belfagor – Gemma Gamarra amb 13,20/15 punts

El món és dúplex de Gior Airam – Maria Frotuny amb 12,52/15 punts

Moltes felicitats a totes dues.

 

Hem d’agrair a les artesanes d’Anem Fent (https://anemfent.jimdo.com/) que des de ja fa uns quants anys esponsoritzen el nostre concurs amb algun producte d’artesania del seu taller.

 

També volem fer arribar un «moltes gràcies» gegant a totes les persones que han participat amb els seus treballs i per aquelles altres que ens han animat a continuar. Ara, la pregunta del milió és si arribarem o no a la desena edició.

 

Tot seguit podeu llegir tots els textos presentats amb el nom de les escriptores i escriptors que els han realitzat. Gaudiu-ne!


Xarxes socials: