Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei

2019/01/08

Per segon any, alumnat de 4t ESO i Batxillerat han participat en les activitats educatives del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. En l'organització d'aquest festival hi participa molt activament el nostre professor d'anglès Agustí Lloberas.

Tots els alumnes de 4t ESO van assistir a la conferència sobre els Oficis del cinema del projecte AULA de CINEMA. Aquesta conferència és organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la imparteix un professor de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). La conferència té com principal objectiu fomentar el gust del públic pel cinema i acostar-los el procés de creació d’una pel·lícula, tot oferint una visió general dels diferents professionals que intervenen en el rodatge.

Els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a una conferència anomenada: " Frankenstein al cinema", donat que l’obra de Mary Shelley forma part de l’assignatura de literatura de 1r de batxillerat. Aquesta conferència és organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la imparteix un professor de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Aquest any s’ha ofert aquesta conferència entorn al personatge de Frankenstein i les seves connexions amb el cinema. En el transcurs de la mateixa, a més dels diversos plantejaments cinematogràfics, hem pogut aprendre també les connexions filosòfiques i ètiques que planteja que els humans vulguem jugar a ser déu.

El matí del darrer dia feiner del Festival es dedica a fer una mostra de curtmetratges adreçat a l’alumnat de batxillerat. Amb la projecció de curtmetratges de terror, l’alumnat de 2n de Batxillerat del nostre institut han pogut comprovar que el gènere no es limita a ensenyar sang i fetge, sinó que també pot donar peu a submergir-se en diversos valors personals, filosòfics i ètics i veure els diferents recursos narratius que hi intervenen.

Si voleu veure fotos del dia que hi van anar els de 1r de Batxillerat, cliqueu aquí


Xarxes socials: