Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Cartells de Sant Jordi

2024/04/25

Un any més els alumnes de Disseny han participat en el concurs de Cartells de Sant Jordi. Els cartells guanyadors del 2024 han estat dissenyats per l'Alba Moreno i el Leonel López. Felicitats als dos! Aquí teniu tots els guanyadors i finalistes.


Xarxes socials:


Intercanvi amb França

2024/04/23

Els alumnes de francès estan a París gaudint d' un intercanvi i allotjats a casa dels nois i noies francesos que ja ens van visitar. Aquí teniu l' album de fotos. N' anirem afegint més. 


Xarxes socials:


Sant Jordi 2024

2024/04/23

Avui hem celebrat Sant Jordi!

Primer amb una paradeta d' intercanvi de llibres i amb l'obra de teatre " La Casa de Bernarda Alba", representada pels alumnes de l' optativa de teatre de 3r. 

Després hem fet un acte literari amb entrega de premis de narrativa i poesia, i molts tallers: punts de llibre, ex-libris, poesia amagada, caligrames, cuina, bàsquet, handbol, zumba, pàdel, polseres, llengua de signes, escriptura japonesa, jocs de taula.... tots hem gaudit molt d' aquest dia. Aquí teniu l' àlbum de fotos. 


Xarxes socials:


Cicle de conferències: El món empresarial

2024/04/22

Aquest matí l'alumnat d'economia de 1r batxillerat i d'emprenedoria de 4t ESO han gaudit de la xerrada de l'empresària Laura Rosell que a través del programa Escola i Empresa de FEMCAT ens ha explicat moltes coses de la realitat empresarial.

Molt interessant!

Aquí podeu veure les fotos


Xarxes socials:


TEATRE GRECOLLATÍ

2024/04/22

El passat dimecres 17 d'abril vam assistir com a públic al XXVIII Festival de Teatre Grecollatí que es celebrava al Teatre Joventut de l'Hospitalet.

 

El grup Komos de València va presentar dues obres clàssiques: una tragèdia, «Troianes» d'Eurípides, que ens va impactar per la magnífica posada en escena i per la dissortada actualitat del seu tema, la guerra. La segona obra, la «Mostellaria» de Plaute, va fer riure amb entusiasme a un públic amb el que va connectar des de la primera escena.

Moltes gràcies per mantenir viva l'essència del teatre Grecollatí i... llarga vida al TEATRE!!

 

 

Aquí podeu veure més fotografies.

 


Xarxes socials:


Teatre 2n d'ESO: L'assassinat del professor de matemàtiques

2024/04/20

L'alumnat de 2n d'ESO ha anat al Patronat a veure l'obra L'assassinat del professor de matemàtiques, basada en el llibre del mateix títol de Jordi Sierra i Fabra.

Els nois i noies han sortit contents i satisfets d'haver vist una posada en escena molt atractiva, amb pantalla, música i llums. El tema els era molt proper ja que tractava d'un grupet que cursava l'ESO i que havien d'estudiar per als exàmens finals. A més, els actors i actrius representaven uns personatges amb els quals era molt fàcil que es poguessin sentir identificats. I per últim, al final de l'obra els han pogut fer preguntes sobre l'obra en concret i la seva professió en general. Ha estat una sortida ben enriquidora.

I per aquells que us agradaria llegir el llibre, que sapigueu que el tenim disponible per a préstec a la biblioteca de l'institut.

 

 


Xarxes socials:


Cicle de conferències: Criptografia, Oscar Font

2024/04/20

El passat dia 10 d'abril ens va visitar Oscar Font per fer una xerrada amb el nostre alumnat de 3r d'ESO. Després, a classe de català, van fer una breu crònica de l'esdeveniment.

A continuació teniu uns exemples del que els va semblar la conferència.

Moltes gràcies, Oscar. Ens veiem aviat!

  • Avui, dimecres 10 d'abril, hem tingut el plaer d'escoltar Oscar Font explicant els secrets de la criptografia i el pas d'aquesta per la història. A més, ens ha donat ànims per tenir curiositat per aprendre tot tipus de coses, enfocant molt en la part oculta de les matemàtiques. Personalment, m'ha semblat una xerrada interessant i dinàmica, aplicant l'humor i la interacció. Ha sigut immersiva i l'ànimo totalment a fer-ne més.

Mar Albareda Benítez, 3D

  • Avui Oscar Font ha vingut a l'institut Joan Miró a fer una xerrada sobre criptografia i com s'enviaven missatges secrets en el passat. També ha explicat les combinacions possibles de lletres en els missatges secrets. A més, ha ensenyat la màquina que utilitzaven els alemanys per enviar-se missatges, l'Enigma. I és una de les dues màquines que hi ha a Espanya. En la meva opinió m'ha agradat molt la xerrada perquè he après moltes coses interessants. La part que més m'ha agradat ha estat quan ha ensenyat la màquina Enigma.

Bernat Torres Caminals, 3D

 

 


Xarxes socials:


Biblioteca: Finalistes XXVI Mostra de Punts de llibre 2024

2024/04/19

 
Ja tenim la llista de l'alumnat del nostre centre que ha estat seleccionat com a finalista de Cornellà:
 

Xueyi Yao, 1A

Candela Rojo Gomez, 1C

Daniela Molinero González, 1D

Sara Bairhou Filali, 1D

Abril Rojo Martínez 1Bat B

Moltes felicitats i moltes gràcies a l'alumnat i professorat que ha participat en aquesta activitat.
 
El proper dijous 25 d'abril a les 18h es donaran els premis als guanyadors a l'acte de la biblioteca de Sant Ildefons.
 
Les famílies finalistes rebreu la invitació a l'acte per la missatgeria de Clickedu
 

Xarxes socials:


Intercanvi amb Alemanya

2024/04/16

Ja tenim aquí l' alumnat de la Gesamtschule Bertolt Brecht, de Bonn, que ens retorna la visita. De moment han fet diverses activitats per Barcelona i avui han gaudit de la famosa paella de l' Ana a l' institut. Anirem penjant fotos cada dia. Aquí teniu l' àlbum.


Xarxes socials:


Cicle de conferències: Dones matemàtiques al llarg de la història

2024/04/16

Avui ens ha visitat Ángeles Carmona Mejías, professora de matemàtiques de la UPC, i ens ha vingut a fer una xerrada sobre Dones matemàtiques al llarg de la història. Què van fer? Com ho van poder fer? Quines dificultats van tenir? A més, també ha realitzat algunes activitats per poder entendre alguns conceptes i ens ha convidat a reflexionar sobre el per què no són tan conegudes.

Gràcies Ángeles!

Aquí podeu veure les fotografies.


Xarxes socials:


Biblioteca: Recomanacions lectores Sant Jordi 2024

2024/04/16

Ara que ja falta poquet per Sant Jordi us fem arribar un document que ha preparat la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

Podeu trobar llibres des d'Infantil fins a Adults, passant per Juvenil.

No us el perdeu!!


Xarxes socials:


Arxius:

Biblioteca: Club de lectura, 4a sessió

2024/04/10

Ahir a la tarda vam celebrar la 4a trobada del Club de lectura. El títol a comentar era Una història és una pedra llançada al riu de Mònica Batet. Bé, potser hauria hagut de començar d'una altra manera aquesta mini-ressenya:

Va passar un temps ni massa curt ni massa llarg abans que ens tornéssim a trobar.

Quan ja érem membres del Club de lectura. Quan ja ens havíem reunit tres vegades. Quan alguns encara no sabien quin Futur El que Sigui serien. Quan encara no havíem decidit quin seria el següent títol... Vam seure davant de la Línia i ens miràvem als ulls, cadascú a la seva Banda i al Sector que li havia tocat. Les valoracions sobre la lectura van planar per la sala com el murmuri d'una música, com les veus d'una cançó, com aquella presència que sabem que si travessem la Línia ens acompanyarà fins a casa perquè no ens perdem.

Moltíssimes gràcies a tots els i les assistents per les vostres aportacions. 

Aquí teniu un parell de fotografies més.

Fins aviat!


Xarxes socials:


Sortides del 2n trimestre

2024/03/22

Aquesta setmana hem fet la sortida del 2n trimestre tot l' institut.  Aquí teniu tots els àlbums de fotos. 


Xarxes socials:


Intercanvi amb Alemanya

2024/03/21

Els nostres alumnes d' alemany de 3r d' ESO estan fent un intercanvi amb la Bertolt Brecht Gesamtschule, de Bonn. Aquí teniu l' álbum de fotos. 


Xarxes socials:


Biblioteca: 21 de març, Dia Mundial de la Poesia

2024/03/20

Aquest DMP 2024 volem compartir amb vosaltres un poema de Vicent Andrés Estellés dedicat a la grandiositat de les petites coses.

Proposta: Què us sembla si aquest dijous 21 de març comencem totes les classes llegint un poema? 

Feliç Dia Mundial de la Poesia!!!

Xarxes socials:


Biblioteca: Club de lectura, 3a sessió

2024/03/19

La tercera sessió ha girat a l'entorn del títol Novel·la d'escacs d'Stefan Sweig.

Ha estat una lectura ben interessant, plena de contrasts, de blancs i de negres. Una tercera píndola d'aquest grup lector que ens ha tornat a sorprendre gratament. I és que són uns nois i noies que gaudeixen amb les propostes, les treballen, les analitzen, les comenten i van més enllà encara.

Gràcies per aquesta injecció de vitalitat!

Aquí teniu més fotografies.


Xarxes socials:


Biblioteca: Club de lectura, 2a sessió

2024/03/19

La segona sessió del Club de lectura va tenir com a protagonista El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon.

Va ser una sessió molt entretinguda i agradable. Els nois i noies ens van tornar a sorprendre amb les seves valoracions, comentaris, reflexions, aportacions... Una trobada molt gratificant.

Aquí podeu veure les fotografies.

 

 


Xarxes socials:


Cicle de conferències: Intento, relacions tòxiques

2024/03/19

El passat 5 de març ens va visitar Fernando González Lupiáñez, autor del llibre Intento.

En la seva xerrada va tractar de la seva novel·la com a punt de partida i a poc a poc es va anar endinsant en el món de les relacions tòxiques. I és que hi ha de molts tipus de relacions tòxiques: d'amistat, de parella, de consum de substàncies, d'addiccions... A més, en Fernando els parla amb proximitat i confiança, ja que ell és tutor de 1r de batxillerat des de fa molts anys i coneix de ben a prop el moment vital en el qual es troben els nostres nois i noies. 

Moltes gràcies, Fernando.

Fins aviat!

 


Xarxes socials:


Intercanvi amb França

2024/03/18

Dissabte van arribar els nostres hostes francesos i estaran una setmana aquí fent moltes activitats. Aquí teniu l' àlbum de fotos, n' anirem afegint més.


Xarxes socials:


We can do it!

2024/03/14

Des de la Comissió de gènere volem agrair la gran acollida que ha tingut el fotoreclam que vam preparar per a la setmana del 8 de març sota el lema "We can do it!"

Moltíssimes gràcies per la vostra participació. Ens ho hem passat molt bé posant com Rosie the Riveter i celebrant així el Dia Internacional de les Dones.

Al passadís del costat de secretaria podeu veure el mural que hem fet amb moltes de les vostres fotografies i on expliquem també el perquè d'aquesta activitat.

I no ho oblideu: Cada dia és 8 de març!

Aquí teniu enllaçada alguna fotografia més.


Xarxes socials:


Intercanvi amb Roma

2024/03/12

Ahir va ser el primer dia de l'intercanvi amb els alumnes de Roma. Vam començar a treballar en el projecte Food for future i vam fer una visita per Cornellà. Estem molt contents d' haver-nos retrobat! Aquí teniu totes les fotos, n' anirem afegint més. 


Xarxes socials:


Intercanvi amb Holanda

2024/03/12

Diumenge vam arribar a Holanda per passar una setmana amb els nostres hostes holandesos. De moment hem estat a Amsterdam, fent activitats a l' institut, i avui hem estat a l' illa de Schiermonnikoog. Aquí teniu totes les fotos.  N' anirem afegint més. 


Xarxes socials:


We can do it!

2024/03/05

  • Aquesta setmana volem recordar el famós cartell We Can Do It, de Rosie the Riveter, símbol primer de l'entrada de les dones al món laboral i més endavant de les lluites del feminisme. Aquí teniu totes les fotos. Animeu-vos a fer-se la foto a l'entrada de l'Institut 💪💪💪

     
 
 
 

Xarxes socials:


Cicle de conferències: Overcomming procrastination

2024/02/25

Aquest dimecres, 21 de febrer, vam gaudir amb la visita de la coach Goldie Uttamchandani.

Un any més, Goldie ha tractat el tema de la procrastinació amb l'alumnat de 2n de batxillerat i els ha fet rumiar i  preguntar-se què és el que ens duu a aquest estat de deixar per l'endemà allò que podem fer avui. I és que tot el que vivim i el que ens envolta influeix en el nostre estat d'ànim i en la motivació amb què engeguem els nostres projectes o tasques.

Moltes gràcies, Goldie. Com sempre, un plaer.

Fins aviat!


Xarxes socials:


Cicle de conferències: Roc Casagran, Ara que estem junts.

2024/02/23

Avui ens ha visitat per segon any consecutiu l'autor Roc Casagran.

A la matèria de Lectura de 3r d'ESO han llegit la seva novel·la, Ara que estem junts. La xerrada ha resultat molt interessant, ja que és una novel·la que parla de l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers. En Roc ens ha explicat d'on va sorgir el seu interès sobre el tema i com d'importants van ser els seus avis en tota aquesta història. I és que no hi ha res més atractiu que un llibre prohibit i després la descoberta de tots uns silencis i el seu sentit tan profund i intens.

Després de compartir tot això l'alumnat ha pogut fer-li preguntes que havien anat sorgint en el decurs de la lectura a l'aula.

Moltíssimes gràcies, Roc, ha estat un plaer.

I moltes gràcies també a Edicions 62 per fer possible aquesta xerrada.


Xarxes socials:


Intercanvi amb Roma 2024

2024/02/18

Finalmente siamo a Roma. I nostri studenti di italiano sono arrivati nella Città Eterna. Ens esperen molts moments inoblidables!!

Aquí teniu l' àlbum de fotos, n' anirem afegint de noves cada dia. 


Xarxes socials:


Carnestoltes 2024

2024/02/09

Avui hem celebrat el Carnestoltes a l' institut, i com cada any, totes les classes s' han disfressat i han demostrat una gran imaginació i creativitat. Enhorabona a tots i totes i sobretot als guanyadors! Us recordem que durant el cap de setmana trobareu els vídeos a l' instagram @iesjoanmiro i podreu votar la millor classe. 

Aquí teniu totes les fotos, n' anirem afegint més. 


Xarxes socials:


Consignes del Carnestoltes

2024/02/02

Com segurament ja us han vingut a explicar els alumnes de 2n de Batxillerat, ja tenim aquí les consignes del Rei Carnestoltes per a la setmana vinent. Tothom a disfressar-se!!


Xarxes socials:


REUNIONS DE FAMÍLIES

2024/01/22

Benvolgudes famílies

us recordem que, segons consta al calendari del clickedu, aquesta setmana hi ha reunions per a les famílies amb els tutors i tutores, en format presencial: 

-Dimarts 23 17:30h: 1r ESO

- Dimarts 23 18.30h: 2n ESO

- Dimecres 24 17.30h: 3r ESO

-Dimecres 24 18.30h: 4t ESO

- Dijous 25 17.30h: 1r de Batxillerat

-Dijous 25 18.30h: 2n de Batxillerat

 


Xarxes socials:


Esquiada 2024

2024/01/20

Aquí teniu el vídeo de l' esquiada. Com veieu, els nostres nois i noies n' han après molt 


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Parla

2024/01/17

L'últim títol que us presentem d'aquesta exposició sobre el 25N és Parla, de Laurie Halse Anderson.

"El primer any de la Melinda Sordino al Merryweather High no ha començat gaire bé. Des que va arruïnar una festa de final de vacances trucant a la policia, tots els seus amics, i fins i tot els desconeguts, l’odien. Aleshores, ella decideix aïllar-se, deixar de parlar i refugiar-se en ella mateixa, però totes les mentides que corren per l’institut es van fent grans i, encara que volgués, no trobaria ningú amb qui parlar o ningú que l’escoltés. Estar dins el seu cap no és gaire millor: té alguna cosa atrapada a dins en la qual no vol pensar i només la classe de plàstica li és un refugi on entendre millor el que li està passant. Però en algun moment s’haurà d’enfrontar a allò que la turment, al que va passar el dia de la festa, el que no sap ningú. En algun moment haurà de dir la veritat." Ed. L'Altra Tribu Recomenat per a lectors i lectores de Batxillerat.

Esperem que us hagi agradat la nostra selecció. 

Ens veiem per la Biblio ;)


Xarxes socials:


Eskiada 2024

2024/01/16

Els alumnes de 1r i 3r d' ESO ja estem esquiant a la Cerdanya. Avui hem anat a Font Romeu i hem gaudit molt de la neu i del bon temps. Aquí teniu totes les fotos, n' anirem afegint cada dia. 


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) ¡Imparables!

2024/01/16

El següent llibre és ¡Imparables! Feminismos y LGTB+, de Pandora Mirabilia i Mar Guixé.

"Un libro que informa, sensibiliza y da visibilidad a la lucha feminista y al movimiento LGTB+.

Alzar la voz contra los prejuicios y armarse de tolerancia, justicia y respeto es más y más necesario cada día que pasa. Por ello, esta es una apuesta amena, desenfadada y eficaz para cuestionar todas aquellas situaciones machistas y LGTBfóbicas que, como sociedad, hemos normalizado. Un manual sobre la historia del feminismo y el movimiento LGTB+, sobre sus luchas y debates, pero también sobre las construcciones sociales que nos han sido impuestas." Ed. Astronave

Una proposta que esperem que us resulti interessant.


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Em defenso del sexisme!

2024/01/15

I un títol més, Em defenso del sexisme d'Emmanuelle Piquet.

Aquí us compat¡rtim la presentació que fa l'editorial Joventut d'aquest volum:

"Néixer nena o nen canvia la vida. Influencia com ens vestim, com ens comuniquem amb els altres, els estudis que fem, les expectatives alienes… La societat assigna a les noies uns comportaments, actituds i rols socials que poden generar patiment.

De la mateixa autora que He vençut el bullying!, aquest llibre pretén establir eines perquè les nenes no sofreixin per ser nenes, perquè no continuïn acceptant les obligacions de ser el que no volen ser ni situacions que les facin sentir inferiors o atacades.

Aquest llibre presenta 14 testimonis de noies que troben idees i solucions per aturar el masclisme i no patir-hi més. I això, gràcies a l’estratègia de defensa d’Emmanuelle Piquet, també anomenada «fletxa de resistència», que fa que la incomoditat canviï de bàndol.

Són tàctiques originals i adaptables que permeten a les noies reaccionar per elles mateixes de manera eficaç en situacions com comentaris desagradables sobre el físic, el repartiment desigual dels espais del pati, els petons forçats, les activitats prohibides…"

Esperem que us sigui d'utilitat.


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Los chicos del cementerio

2024/01/12

Avui us presentem Los chicos del cementerio de Aiden Thomas. Misteri, esperits, amor...

"Yadriel ha invocado a un espíritu y ahora no puede librarse de él. En el mundo de Yadriel, los nahualos liberan espíritus y las nahualas tienen la capacidad de sanar. Cuando su familia latina se muestra reticente a aceptar su identidad, Yadriel decide demostrarles que es un auténtico nahualo. Con la ayuda de su prima Maritza, realiza su ceremonia de quince años e invoca a su primer espíritu. Pero el espíritu resulta ser Julián Díaz, el chico malo del instituto, y Julián no piensa cruzar tranquilamente al más allá: quiere saber qué ocurrió y atar algunos cabos sueltos antes de marcharse. Yadriel accede a ayudarlo... pero cuanto más tiempo pasa con Julián, menos ganas tiene de que se vaya."

Segons Buzzfeed, "es la clasee de libro que te lees e inmediatamente obligas a todos tus amigos a leerlo para que vean lo genial que es."

I tu, a què esperes per recomanar-lo?

 


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Iguals però diferents

2024/01/11

Iguals però diferents. L'aventura de créixer amb la família, els amics i en l'amor és un tutorial perfecte per aconseguir unes relacions sanes i equilibrades. Aquest llibre t'ajudarà a superar aquest nou repte amb una bona dosi d'humor i farà que gaudeixis llegint-ho.

És un llibre entretingut, molt visual i dinàmic que de ben segur t'enganxarà. 

 


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Abiertamente hetero

2024/01/10

El següent títol és Abiertamente hetero de Bill Konigsberg.

Aquí us compartim la sinopsi:

“¿Por qué hay que ponerle etiquetas a todo?

Rafe está harto. Desde que salió del armario con sus padres y en el instituto, para muchos no es más que ‘el chico gay’ del pueblo. Quiere empezar de nuevo y la Academia Natick, un colegio privado masculino donde enseguida encaja con los más deportistas, parece el lugar perfecto para reinventarse sin mencionar ese detalle.

Pero todo tiene un precio y, cuanta más amistad hace Rafe con sus compañeros, más difícil le es ocultarse sin mentir. Y además, hay un problema. Ese problema es un chico enorme, tierno y encantador que se llama Ben."

Què en penseu vosaltres de les etiquetes?


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Néixer nena

2024/01/09

Avui presentem Néixer nena d'Alice Dussutour. En aquest llibre ens explica la història de cinc nenes nascudes a països molt diferents i podem comprovar com n'és de diferent la seva vida segons la seva procedència. Les injustícies i la violència tenen un gran pes a la seva vida quotidiana. Però també, al seu voltant, hi ha persones compromeses que es mobilitzen en pro de la igualtat i aporten esperança.

Alice Dussutur ens parla de les dificultats, però també de la bellesa de néixer nena i, sobretot, de ser-ho.

El teniu disponible en préstec.

 


Xarxes socials:


Biblioteca: Descobrim els nous títols (25N) Calladeta no ets més maca

2024/01/08

Bona tornada a l'institut a tots i a totes.

A la biblioteca ja tornem a oferir-te aquelles novetats relacionades amb coeducació i perspectiva de gènere.

Aquest nou títol, Calladeta no ets més maca creat per Nuria Prieto, pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere. Aquests relats posen l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament, però també en la importància de demanar ajuda. A més, van acompanyats d'unes il·lustracions magnífiques.

Esperem que us agradi.


Xarxes socials: