Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Sortida al TNC amb 4t d' ESO

2019/01/21

El passat dijous 10 de gener, el Departament de Llengua i Literatura castellanes van organitzar una sortida al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) dirigida a alumnes de Teatre i de l´Humanístic de 4t ESO.

A les deu del matí, a la Sala Tallers, van veure representada Amanda T, dirigida per Àlex i interpretada per Laia Manzanares i Xavier Sáez.
L´obra fabula la tràgica història de Amanda Todd, la jove canadenca que amb quinze anys se suïcida, després de rebre assetjament a les xarxes socials. Un tema que no va deixar indiferent a cap dels nostres alumnes.
Al final de l´obra van tenir la sort de trobar-se a l´actriu al passadís, parlar amb ella i fer-se fotos.
A continuació, Jordi Carrillo, Coordinador dels Regidors del TNC, ens va organitzar un recorregut per conèixer els diferents espais del teatre. Vam gaudir de visitar espais com la Sala Gran, la Sala Petita, camerinos, atrezzo, bugaderia,magatzem i sales d´assajos. Els alumnes van quedar impressionats de la majestuositat del  teatre.
Després de dinar, l´Helena Tornero, directora i dramaturga, ens va muntar un taller de tres hores on els alumnes van aprendre jocs que practiquen els actors per a concentrar-se a escena i exercicis de relaxació per treure els nervis. La part final del taller va consistir en dramatitzar una escena de l´obra de Amanda T, canviant els caràcters dels actors. 
 
Diferents valoracions de la sortida:
"Me pareció una salida increíble, ya que es una forma de poder conocer el teatro y lo que conlleva, de forma divertida. El taller también me gustó muchísimo. Pudimos participar todos muy cómodamente. Mi momento favorito fue el de representar la escena de la obra."  
                                                                                                                                                                                      Núria Cabrero Piqueras
 
"Me ha gustado mucho esta salida, porque nunca he ido al TNC. Lo que más me ha gustado ha sido la obra de Amanda T y el taller con Helena. Me sorprendió que dos actores representaran en escena diferentes papeles."
                                                                                                                                                                                     Anabel Andrades
 

"En la meva opinió l'excursió al TNC va ser molt interessant, ja que vam tenir l´oportunitat de conèixer  com funcionen els teatres per dintre, i la preparació que requereixen les diferents obres que s'hi representen.Quan anem al teatre,sempre veiem el resultat final de la obra ,però no ens fem una idea de tot allò que hi ha darrere de l'escenari. Vam poder veure l'atrezzo i vestuari, com també les diferents sales del TNC i les característiques de cada una .També em va agradar poder comptar amb l'ajut d´una directora i dramaturga que ens va  ensenyar una mica les bases de la interpretació."

                                                                                                                                                                Irene Mendoza 

"Mi opinión sobre la salida del día 10 de enero al TNC es muy positiva, ya que a mí el mundo del teatro siempre me ha gustado.  Yo hacía teatro en primaria y por eso conocía algunos detalles. Nunca había estado en el TNC y la verdad es que me gustó mucho.  Cuando hicimos el tour me impresionó su amplitud y la cantidad de salas de teatro, ensayo, camerinos... Me divertí mucho en el taller de Helena, representando el papel del profesor."

                                                                                                                                                               Adriá Nuevo

 

Aquí teniu l' àlbum de fotos de l' activitat.


Xarxes socials: